Egil Ulvan Rederi AS kjøper kjøl- og fryseskipet MV Silver River

I dag ble kjøpet av MV Silver Rilver avklart. 

Med kjøp av MV Silver River styrker vi vår posisjon som en av de ledende aktørene på frakt av gods langs norske kysten. I et marked med stadig større muligheter gjør ervervelsen av skipet oss i stand til å møte behovene i markedet.

Skipet får navnet «With Frohavet» som er historisk beting og presenterer i så måte vår snart 100 årige historie. 

Mv Silver River kjøpes av selskapet Silver Liner AS med base i Bergen. Skipet er bygget i 2007, er 81,55 meter langt og har kapasitet på 2525 dødvekttonn. Ut over dette er skipet utstyrt med sideport og palleheiser, tungløftekran på 50 tonn, samt kjøle- og frysekapasitet i alle lasterom.

Vi er glad for å kunne kjøpe tilbake et skip som vi har designet sammen med Multi Maritim: Historien starter med at CTG trenge tonnasje og vi utviklet sammen et helt nytt konsept. Dette førte til to kontrakter på Vaagland Båtbyggeri AS, hvor vi tok ut «Kristian With» i 2005. Gunnet oppkjøpet av CTG ble skipet Solgt til Eimskip rett etter levering. Eimskip kontrakterte 4 fartøy på Myklebust verft med litt større romkapasitet. Dette skipet kom ut som nummer to av fire i rekken.

Til høyre ser vi: reder Egil Ulvan, daglig leder Arild Hoff og reder/tek.sjef Ivar Ulvan stående med modellen av «Kristian With» i 2005.

Våren 2018 blir skipet å se som «With Frohavet» i linjefart langs norske kysten. Spesifikasjonene av skipet kan du lese her: